Hva skal _jeg_ spise til middagen idag, da..? Siden jeg kan utelukke ris, pasta og poteter og siden jeg av og til blir litt lei av både å lage og spise salat, er det fint med noe variasjon. Blomkål er gull - utrolig allsidig - den kan komme inn og spille en super rolle som reserve for ris, potet, pizzabunn, som jevning i suppe eller gryterett, som "tortilla" eller "couscous" eller som her, i sin egen hovedrolle, med ost i birollen. Oppskriften fant jeg her, men siden jeg aldri følger en oppskrift ble den litt annerledes - både forenklet og forbedret, spør du meg. "Originalen" har kokosmel - i min gane kræsjer kokos og blomkål - denne har mandelmel i stedet. Ble ordentlig godt, ja! Mums, mums.
Blomkålmuffins (12 stk)
5 dl finhakket ("riced") blomkål, sånn gjør du det;
Vask og grovskjær blomkål, ha i en blender eller kjøkkenmaskin, fyll vann opp så langt det er blomkål, og kjør i vei! (Kan sprute litt) Hell av i en sil, kan oppbevares i kjøleskap i noen dager.
2 egg, pisket
2 ss smeltet smør
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 hvitløksfedd, presset
1 vårløk i tynne skiver, det grønnne
2 dl revet cheddar
2 dl revet gulost
1 dl mandelmel
Bland egg, smør, blomkål, hvitløk, vårløk, salt og pepper. Tilsett ost og mandelmel. Bland godt, og ha i muffinsformer i et muffinsbrett. Stek på 190 grader i 30 minutter, skru av ovnen og la dem stå på ettervarmen minst en halvtime til, så de får "satt seg".
Godt tilbehør til grillmat, pølser, ovnsstekt kylling eller fisk, supert å ha med til lunsj på jobb med en salat til (salat, igjen), og bra på reise for oss som ikke bare kan raske med oss noe på første og beste kiosk.
Comments
Post a Comment