Det hadde gått en liten evighet siden jeg hadde spist noe som minner om brød da jeg kom over denne oppskriften. Etter den første biten av dette mandel- og valnøttbrødet, måtte jeg gjøre min lille kjøkken-seiersdans. Det ikke bare ser ut som brød, det smaker godt også, med en super konsistens. Oppskriften er hentet herfra, og jeg har bare utelatt sukker/honning, siden jeg ikke deler amerikanernes oppfatning om at "alt" må smake søtt. Eller kanskje jo? Neste eksperiment blir å lage dette som et müslibrød med tørket frukt og krydder. Blir det godt kommer det også hit.
Mandel- og valnøttbrød (1 brød)
3 egg
1 dl smeltet smør
1/2 ts salt
1 ts natron
2,5 dl malte valnøtter
(litt grovmalt, som grøtris, så blir det litt å tygge på)
7,5 dl mandelmel
Smelt smøret, la det avkjøle. Pisk eggene og bland sammen med smøret.
Bland alt det tørre, ha i egg/smør og bland alt godt sammen til du har en jevn og tykk røre.
Kle en brødform med bakepapir og hell røren i formen. Jevn ut med en slikkepott.
Stek på 175 grader midt i ovnen i 50-60 minutter. Kan oppbevares i kjøleskap i ca en uke.
Comments
Post a Comment