Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.
Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! |
150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet)
250 g mørk sjokolade (70% kakao)
5 store egg, skill hviter og plommer
100 g sukker
1 vaniljestang
Glasur
3/4 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade
Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og tilsett til eggedosisen, visp til de er blandet godt inn. Rør sammen sjokoladesmøret og eggedosisen, pisk eggehvitene til stiv Schnee, og bland forsiktig inn. Smør en form eller kle med bakepapir. Du kan bruke en springform (24 cm) eller en annen form med tilsvarende volum. Hell i røren, stek midt i ovnen på 170 grader i ca 40 minutter.
Server den gjerne med en blanding av 50:50 pisket krem og vaniljekesam (ikke mager). Utrolig friskt og godt!
Hei, hvilken type mørk sjokolade bruker du? Har du noen favorittmerker?
ReplyDeleteValrhona om jeg får tak i. Men de fleste, mørke (70%) duger.
DeleteTakk!!! :D
DeleteHvor finner du laktosefri fløte uten karragenan?
ReplyDeleteHei! Kan man med hell bruke rørsukker? Jeg bruker ikke hvitt sukker.
ReplyDeleteDet er i praksis nøyaktig det samme, sukrose, så ja - absolutt!
ReplyDeleteHva menes med 3/4 dl fløte? 3 fjerdedeler av 1 dl, altså 0.75dl?
ReplyDeleteJa. Du kan også bruke 1 dl og 125 g sjokolade om det er enklere. Litt tykkere glasurlag.
ReplyDelete