"Spaghetti" bolognese, min versjon |
Dette er nok den middagen vi spiser oftest, og jeg har selv en vri på den. Fortjener en post.
Spaghetti bolognese
1 porsjon fantomatastisk tomatsaus, ca 6 dl
Ca 400 - 500 g kjøttdeig
1 stor squash, kuttet på langs med juliennejern (det myke, innerst, river jeg og hiver oppi tomatsausen), dampet, til de som ikke spiser vanlig spaghetti
Spaghetti, kokt etter anvisning på pakken, til de som kan spise det
Fersk, nyrevet parmesan
Ferske urter, basilikum, persille, timian, oregano - det du liker
Brun kjøttdeigen i litt smør eller olje eller helst en blanding. Her må jeg altså benytte anledningen til å ri en av mine kjepphester. Det er IKKE LOV å ha kjøttdeig i kald panne. Den MÅ være varm, og den må forbli varm mens du bruner, derfor der det viktig å ikke ha oppi all kjøttdeigen på en gang. Minst to omganger. Blir pannen avkjølt, slutter kjøttdeigen å steke, den begynner å koke og det pipler ut masse vann. Fy skamme seg! Ikke fikle for mye med kjøttdeigen heller, la den brune, snu forsiktig mens du sjekker at det fortsatt freser godt, og til slutt kan du hakke den opp. Bland sammen med tomatsausen, og ha over henholdsvis spaghetti eller dampet squash. Strø over parmesan og urter. Prøv å ikke overspise...
Squash-varianten er glutenfri, lav-karbo og steinalderkost.
Squash - spaghetti. Mye bedre enn Spaghetti squash. |
Comments
Post a Comment