Jeg skal ikke skryte på meg å ha kommet opp med denne oppskriften, det er det Jamie Oliver som har (og jeg har tilpasset den til et lav FODMAP kosthold), men dette er en veldig god pesto. Jamie lærte meg en masse om matlaging, hans første kokebok har æren for at jeg begynte å lage mat med en smule mer finesse. En ting er sikkert; jeg kommer aldri mer til til å kjøpe ferdig pesto. For en skandale..
Når jeg har pesto på lur, havner den overalt; som marinade til hel, langstekt kylling, som salatdressing, på brødskiva til salaten, oppi tomatsuppa, blandet inn i ovnsstekte grønnsaker..
Alle målene her er ca - mål. Jeg måler aldri, bare slenger oppi, og det blir alltid bra.
Pesto
1-2 ss hvitløksolje
Ca 4 dl basilikumblader, grovhakket
2 ss pinjekjerner, ristet i 150 grader varm ovn i 10-15 min til gyldne
1 dl revet parmesan
1 dl olivenolje
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Hiv alt oppi food-prosessoren, og kjør til en jevn masse. Det skal visst bli bedre i morter, og har du tid til det, så gjerne for meg. Jeg putter litt rett i munnen, litt i kjøleskapet, og resten i små bokser i fryseren. Smaker definitivt best fersk.
Comments
Post a Comment