Har du en moden mango? Helst av den typen vi kaller pakistansk mango? Den må være søt, for denne oppskriften inneholder ikke noe tilsatt sukker. Det kan du selvsagt tilsette selv om du vil, men da blir den ikke lav-karbo. (Lav-karbo er jo så mangt, og det kommer også an på hvor mye du spiser, ikke sant?) Puddingen er laget på et blunk, og er en av de oppskrifter hvor
chia - frøenes egenskaper kommer til sin rett for fullt. De danner nemlig en gele når de kommer i kontakt med vann, og kan dermed brukes som fortykningsmiddel, for eksempel i stedet for gelatin, slik at puddingen stivner.
Mangopudding med chia og vanilje (4 porsjoner)
1 stor pakistansk (champagne) mango
1 dl kremfløte
1 vaniljestang, del i to og skrap ut frøene
3 ss chia
Del mangoen, skrap ut det modne kjøttet og ha i en kjøkkenmaskin. Tilsett frøene fra vaniljestangen, kremfløten og kjør i maskinen til du har en jevn og luftig masse.
Tilsett chia-frøene, rør godt, og fordel i posjonsglass hvis du vil. La stå i kjøleskapet i noen timer eller over natt. God for seg selv, eller som dessert etter asiatisk mat.
Comments
Post a Comment