Knekkebrød
2 egg
Ca 1/2 ts salt
4 dl frø / malte nøtter
Visp eggene med saltet, rør inn frø og bland godt. Hell utover et stekebrett dekket med bakepapir / et godt smurt non-stick stekebrett, og stryk utover med en stekespade til det er jevnt og så tynt som mulig uten at det blir "hull". Stek på 150 i 10 minutter, ta ut og skjær opp i passende store ruter (f.eks 3 x 4 rader) med en pizzaskjærer, stek videre i ca. 20-30 (kjenn din ovn) minutter til, til de er gyldne og sprøe. Jeg lar de ofte stå i ovnen på ettervarmen for å tørke, brekker opp i ruter og snur de rundt så undersiden kommer opp. Noen ganger trenger de litt lenger tørking, sett ovnen på 50 grader og la de stå til de er helsprø.
Her er et par gode kombinasjoner som aldri slår feil:
1,5 dl solsikkefrø
2 dl gresskarfrø
0,5 dl sesamfrø
Eller:
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
Eller:
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarfrø
0,5 dl sesamfrø
0,5 dl chiafrø
0,5 dl chiafrø
For en fantastisk enkel og genial oppskrift ☺️
ReplyDeleteHvor lang holdbarhet har disse? Oppbevares i lufttett boks?
Finnes det en lignende oppskrift uten egg?
ReplyDelete