Dette er den beste vegetarmaten jeg vet, sa mannen. Gutteporsjon. Med ris. |
Paneer er en ost som lages ved å koke opp kumelk og felle ut ostemassen ved å tilsette noe med syre, feks eddik. Det er overraskende lett å lage, se bare her, men den kan kjøpes ferdig hos innvandrerbutikkene om man ikke har tid og lyst til mange prosjekter. Den kan tilsettes mange indiske sauser i stedet for kjøtt, og vips så har man en super vegetarrett. God paneer skal være myk, er den ikke det kan du skjære den i terninger, helle over kokende vann og la stå i 10 minutter før du tilsetter sausen, det er et supertriks!
Her er oppskriften i lav FODMAP versjon
Palak Paneer
Ca 400 g paneer i terninger
1 ts malt gurkemeie
1/2 - 1 ts chilipulver
1 ts salt
Raps- eller solsikkeolje
1 stor pose spinat, eller ca 500 g
1 løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 "tommel" ingefær, finhakket
1 ts garam masala
2 ts korianderfrø, malt i morter
2 ts cuminfrø, malt i morter
Ca 2 dl tyrkisk yoghurt / matyoghurt
Bland ca 2 ss olje med gurkemeie, chili og salt og ha i paneer i terninger. La det marinere mens du forbereder resten. Damp spinaten i en kjele, og puré med feks en stavmikser (det går an å bruke ferdig hakket, frossen spinat også, men det blir ikke på langt nær så bra). Ha litt olje i en panne eller gryte med slippbelegg, ha i løk, hvitløk og ingefær og stek på så lav varme at det ikke blir brunet, mens du rører ofte. I min oppskrift sto det 15 minutter, men det gidder jeg aldri. 5 er bra, det og! Tilsett krydderne og 1/2 dl vann, sett på lokk og la det putre et par minutter. Tilsett til spinaten, la koke opp, ta av platen og tilsett yoghurt litt etter litt mens du rører. Stek paneeren i litt olje til den er lett brunet, og tilsett. Smak til med salt. Servér med koriander og lime, og evt basmatiris og naan. Spiser du lav-karbo, dropper du bare ris og naan. Vi pleier også å kjøre på med masse av denne fantastiske pickle'en, skikkelig sinna, skikkelig god!
Jenteporsjon. Uten ris. Da er den også lav-karbo for de som liker det.. |
Comments
Post a Comment