Hvis du har en oppskrift på banankake liggende, en du selv synes er ganske god, skal du bare prøve denne og jeg lover deg at du vil aldri se deg tilbake. Denne oppskriften funker med med mange typer mel, både med og uten gluten. Jeg har testet den med maismel, hvetemel og mandelmel. Har du to store bananer på lur som er ordentlig modne, med masse brune prikker, er de helt klare for å bli kake og da er du heldig.
Du trenger:
50 g smør, smeltet
2 egg
1 dl sukker
2 dl mel + 1/2 dl kokosmel (finrevet kokos)
1 ts bakepulver
1 vaniljestang (kan sløyfes)
50 g grovhakket, mørk sjokolade
Også bananene, da.
Pisk eggedosis av egg og sukker + frøene fra vaniljestangen. Mos bananene med en gaffel og bland inn. Bland mel og kokosmel med bakepulver, og rør inn i eggedosisen. Tilsett smør, rør inn sjokolade og hell i brødform smurt med smør og strødd med kokos.
Stek på 175 grader i ca 40 minutter. Kan også ha i muffinsformer og steke i ca 25 min.
Vaniljeis til er digg!
Comments
Post a Comment