Hvorfor klarer jeg aldri lage nok av denne sausen? Det virker alltid som om det var igår jeg med stor tilfredshet og med håp om flere lettlagede middager satte flere bokser av dette røde trylleriet i fryseren, men hver gang jeg leter etter en boks er de borte. Det kommer kanskje av at vi, i likhet med de fleste andre småbarnsfamiler, har spaghetti bolognese minst en gang i uka.. Det er noe utrolig tilfredstillende med to små som sitter stille, spiser konsentrert, ber om mer, spiser videre og samtidig lar oss voksne for en gangs skyld få sitte litt på rumpa og spise også. Det er ikke hverdagskost. Men spaghetti bolognese er. Jeg har kresne unger, og grønnsaker blir ofte avvist med en fornærmet mine. Derfor hiver jeg alltid oppi noen grønnsaker (feks grovhakkede paprika, squash, gulrøtter og sellerirot) når jeg lager denne sausen, for så lenge de er most inn, er det ingen som protesterer. Det er flere fine retter som har utgangspunkt i denne sausen, og enkle er de også. Hvis man bare finner en boks i fryseren.. Du finner dem
her,
her og
her.
Fantomatastisk tomatsaus (nok til fire middager)
0,5 dl olivenolje
3 store løk, grovhakket
4 fedd hvitløk, grovhakket
6 bokser tomater, avrent (du kan jo lage bloody mary av juicen).
Om de er hakket eller hele spiller ingen rolle
1 boks tomatpuré
1 ss sukker
En skvett hvitvinseddik / balsamicoeddik
Friske eller tørkede urter, basilikum, oregano, timian, persille, provencekrydder, etter smak - ca 3 dl friske (hakkede) eller 1/2 dl tørkede
Salt og pepper
Ha olje i en stor gryte, middels varme, ha oppi løk og hvitløk og rør om av og til, pass på at det ikke brunes. Fres i ca 3 minutter, ha over tomater og grønnsaker og kok opp, la småkoke under lokk i ca 15 minutter. Rør om av og til. Ha i tomatpuré, sukker, eddik, urter og la småkoke i minst 15 minutter til. Kjør stavmikseren oppi gryta til alt er jevnt og fint. Smak til med salt og pepper. Kjøl ned (er det høst, vinter eller vår er trappa eller balkongen glimrende til slikt) og hell over i passende bokser til å fryse ned.
|
Ahh, så flink... |
Comments
Post a Comment