Pulled pork er kjøtt som har bakt så lenge at det faller fra hverandre i lange, møre striper. Enten du bruker det ene eller det andre;
kylling, okse, lam eller svin - det blir svinaktig godt, og jeg er en svoren fan av langsteking. Du kan spise dette som en sandwhich i pita brød, med BBQ saus,
coleslaw og
båtpoteter til som på bildet, men det funker også utmerket med annet tilbehør, som for eksempel grønne bønner og sellerirotpuré. Har du rester igjen? Lag en
restecurry, da vel! Se fremgangsmåte for lav FODMAP under.
Langstekt svinebog
1 svinestek av bog (ca 1 - 1 1/2 kilo)
2 ts salt
2 ts chipotle chili pulver
2 ts malt cumin
1/2 ts malt kanel
1 ss brunt sukker
2 løk, i tynne skiver
4 fedd hvitløk, i tynne skiver
2,5 dl kraft eller buljong
Bland alt krydderet og gni steika inn. Legg i kjøleskap over natt. Legg løk og hvitløk i en jerngryte eller stor og dyp ildfast form, hell over kraft, og legg steika oppå. Legg på lokk og sett i ovnen på 125 grader. Der skal den stå og stå og stå, i 6 timer, minst. Gjerne 8. Perfekt helgemat. Da kan man gjøre noe hyggelig mens middagen lager seg ferdig selv. Da er det bare å dra av biter av utrolig mørt og deilig kjøtt, og helle sausen som har dannet seg i bunnen av gryta over.
Lav FODMAP
For å lage pulled pork tilpasset lav FODMAP kosthold, må du først og fremst kutte ut løk og hvitløk i gryten. Du kan tilsette ca 2 ss
hvitløksolje til marinaden i stedet. Pass på å bruke en kraft som er lav FODMAP. I stedet for pita brød, kan du lage et åpent smørbrød med
surdeigsbrød av spelt, som på bildet under, eller bruk glutenfrie, lav FODMAP rundstykker.
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteFulgte oppskriften. Var litt skuffet. Kjøttet var mørt men det smakte mest spisskummen
ReplyDelete