|
Bare gode råvarer i skjønn forening |
Det var Andreas Viestad som i sin tid inspirerte meg til å inkludere denne retten i min portefølje av retter som fortjener å lages igjen, og igjen og igjen. Det smaker av ekte fransk matglede tilberedt med fantastiske råvarer og en god porsjon tålmodighet. Men den tradisjonelle gryteretten inneholder så mange råvarer fulle av FODMAP at fransk bondekost på sitt beste må utgå med høye kneløft, eller? Neida - alt kan omgjøres til å passe til et lav FODMAP kosthold, og fortsatt smake fantastisk. Denne varianten har jeg eksperimentert frem på kjøkkenet for å imøtekomme mine kranglete tarmer. Jeg tror ikke den strengt tatt kan kalles cassoulet lenger, men sinnssykt godt er det!
Cassoulet - lav FODMAP
2 dl chana dal linser, bløtlagt i 1 time og kokt i 1 time (kan sløyfes)
4 lav FODMAP kvalitetspølser, feks Jacob's bratwurst, i tynne skiver
1 andebryst
1 paprika, farge vilkårlig, i tynne skiver
1/2 sellerirot i terninger
2 gulrøtter i terninger
2 ss
hvitløksolje
1/2 liter lav FODMAP kraft (jeg kokte kraft på beina fra
denne)
2 dl rødvin
2 bokser hermetiske tomater, hakket
4 laurbærblader
Mye frisk timian
Salt og pepper
|
Herlighet som jeg elsker grønnsaker som bruner i andefett! |
Rut opp fettsiden på andebrystene, og brun i en jerngryte - først på skinnsiden og så på kjøttsiden - til de har fått fin stekeskorpe. De skal ikke være gjennomstekt. Ta dem ut av pannen, (men la det smeltede fettet være igjen i gryta) skjær vekk resten av fettet og skjær kjøttet i terninger. La sellerirot og gulrot brune lett i andefettet og hvitløksolje i gryta. Ha i andekjøttet og pølsebitene, tilsett kraft, vin, tomater, timian og laurbærblader, kok opp og la småputre i 1 time. Tilsett pølsebiter og linser og smak til med salt og pepper.
Spis med
surdeigsbrød med masse deilig kviteseidsmør, og en god rødvin til. For tiden har jeg dilla på pinot noir, og de passer til det meste.
|
Hadde store problemer med å helle denne i gryta.. så jeg helte endel i kokken også.. |
Comments
Post a Comment