Det e boka mi! |
2 ss smør + 2 ss olje
2 løk skåret i tynne skiver
2 fedd hvitløk, finhakket
En liten "tommel" ingefær, finhakket
10 grønne kardemommebelger, gi dem et trykk med skaftet på en kniv, så de åpner seg litt
2 ts garam masala
2 ts malt koriander eller korianderfrø knust i morter
1 ts paprikapulver
1-2 friske eller tørkede chili
3 dl kremfløte (anbefales) / matfløte (hvis du må)
2 ss tomatpuré
0,5 dl vann
1 ts sukker
1 ts salt
3-4 kyllingfiléter, skåret i store biter
Limebåter og frisk koriander til servering
Fres løk, hvitløk og ingefær i olje + smør i et par minutter mens du rører, pass på at det ikke brunes noe særlig. Tilsett krydderne og stek videre i 1-2 minutter til. Tilsett fløte, tomatpuré, vann, sukker og salt og la småputre i ca 10 minutter, rør om av og til. Brun kyllingbitene forsiktig i panne i litt smør og olje, pass på så de ikke tørrsteker. Ha over i sausen, servér med rosin- og mandelris (eller basmatiris) limebåter og frisk koriander.
Comments
Post a Comment