Skip to main content

Kaffeis med sjokokaffebønner

Bland sammen og vips - inn i fryseren med seg!
Jeg elsker å jeg komme over oppskrifter som er latterlig enkle, men som gir et resultat som sparker røv for å si det på godt (?) norsk! Vanligvis er det å lage hjemmelaget iskrem en tidkrevende prosess som krever enten ismaskin eller evinnelige omrøringer. Glemmer du det, blir det iskrystaller og resultatet ikke akkurat noe å skryte av. Denne oppskriften lar deg fikse det hele på et par minutter, du kan glemme hele greia i noen timer og belønningen er deilig, myk kaffeis. Hemmeligheten er kaffelikøren, siden alkoholen sørger for at isen stivner såpass sakte at det ikke danner seg krystaller. Det var Nigella som opplyste meg, jeg har bare endret litt, redusert litt på søtsmaken og pimpet den med sjokoladetrukne kaffebønner for den ultimate voksen-is-opplevelsen.

Kaffeis med sjokokaffebønner

3 dl kremfløte
150 gram søt kondensert melk (ikke vikingmelk, skal være søtet, sjekk innvandrerbutikker eller feks Ultra, Centra, Jacobs)
2 ss Kahlua kaffelikør
2 ts kaffepulver (instant)
En liten håndfull hakkede kaffebønner med sjokotrekk, evt hakket mørk sjokolade

Bland fløte, kondensert melk, kaffepulver og Kahlua, og pisk til det tykner sånn at det kan holde seg på plass om du snur beholderen opp ned. Rør inn sjokolade, og sett i fryseren i minst 6 timer.
Blir det kondensert melk til overs, kan du lage ekte vietnamesisk iskaffe!

Comments

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (...

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o...

Langstekt svinebog aka "Pulled Pork" - svinaktig godt!

Pulled pork er kjøtt som har bakt så lenge at det faller fra hverandre i lange, møre striper. Enten du bruker det ene eller det andre;  kylling , okse, lam eller svin - det blir svinaktig godt, og jeg er en svoren fan av langsteking. Du kan spise dette som en sandwhich i pita brød, med BBQ saus,  coleslaw  og båtpoteter til som på bildet, men det funker også utmerket med annet tilbehør, som for eksempel grønne bønner og sellerirotpuré. Har du rester igjen? Lag en restecurry , da vel! Se fremgangsmåte for lav FODMAP under. Langstekt svinebog 1 svinestek av bog (ca 1 - 1 1/2 kilo) 2 ts salt 2 ts chipotle chili pulver 2 ts malt cumin 1/2 ts malt kanel 1 ss brunt sukker 2 løk, i tynne skiver 4 fedd hvitløk, i tynne skiver 2,5 dl kraft eller buljong Bland alt krydderet og gni steika inn. Legg i kjøleskap over natt. Legg løk og hvitløk i en jerngryte eller stor og dyp ildfast form, hell over kraft, og legg steika oppå. Legg på lokk og sett i ovnen på ...