|
Bland sammen og vips - inn i fryseren med seg! |
Jeg elsker å jeg komme over oppskrifter som er latterlig enkle, men som gir et resultat som sparker røv for å si det på godt (?) norsk! Vanligvis er det å lage hjemmelaget iskrem en tidkrevende prosess som krever enten ismaskin eller evinnelige omrøringer. Glemmer du det, blir det iskrystaller og resultatet ikke akkurat noe å skryte av. Denne oppskriften lar deg fikse det hele på et par minutter, du kan glemme hele greia i noen timer og belønningen er deilig, myk kaffeis. Hemmeligheten er kaffelikøren, siden alkoholen sørger for at isen stivner såpass sakte at det ikke danner seg krystaller. Det var
Nigella som opplyste meg, jeg har bare endret litt, redusert litt på søtsmaken og pimpet den med sjokoladetrukne kaffebønner for den ultimate voksen-is-opplevelsen.
Kaffeis med sjokokaffebønner
3 dl kremfløte
150 gram søt kondensert melk (ikke vikingmelk, skal være søtet, sjekk innvandrerbutikker eller feks Ultra, Centra, Jacobs)
2 ss Kahlua kaffelikør
2 ts kaffepulver (instant)
En liten håndfull hakkede kaffebønner med sjokotrekk, evt hakket mørk sjokolade
Bland fløte, kondensert melk, kaffepulver og Kahlua, og pisk til det tykner sånn at det kan holde seg på plass om du snur beholderen opp ned. Rør inn sjokolade, og sett i fryseren i minst 6 timer.
Blir det kondensert melk til overs, kan du lage ekte
vietnamesisk iskaffe!
Comments
Post a Comment