Den som venter på noe godt... det gamle ordtaket har sjelden vært så sant som når det gjelder å bake ulike typer kjøtt, i dette tilfellet en hel kylling, i ovnen. Denne oppskriften tar en hel dag, men fordelen er at du trenger ikke å gjøre stort annet enn å gå og glede deg, og du kommer til å bli knallsulten etterhvert som luktene utvikler seg og sprer seg i hele huset med et løfte om en middag utenom det vanlige.
Denne varianten har jeg laget med rød pesto, og den får sanseapparatet til å gå fullstendig amok, så digg lukter det og så godt smaker det også. Men - du kan lage langstekt kylling bare med salt og pepper, metoden gir tipp topp resultat hver gang. Eller med et eller to av dine yndlingskrydder i tillegg. For eksempel hvitløk og timian. Eller ingefær og sitrongress. Eller oregano og cumin, min nye favoritt. Eller denne marokkanske varianten. Jeg liker å bruke en stor kylling av god kvalitet, for eksempel en økologisk kylling fra Holte gård, men kyllinglår med skinn går også bra. Da holder det med et par timer.
Langstekt kylling
1 stor (2-3 kilo) kylling
3 ss rød pesto (eller en liten håndfull krydder etter egen smak)
Salt og pepper
Gni kyllingen inn med pesto med en slikkepott (dette er ganske grisete og litt vanskelig å fordele jevnt), strø over litt salt og pepper, legg den i en ildfast form og sett i ovn på 125 grader i 5-6 timer. Snu den to ganger underveis, optimalt, men ikke nødvendig. Du kan godt dra fra den om du ikke synes det er totalt uansvarlig. Det gjør jeg, til stor forskrekkelse for amerikanske mødre"kollegaer". Når den er ferdig er skinnet sprøtt, det har rent ut masse deilig kyllingsaft og blandet seg med pestoen, og kjøttet er saftig og så mørt at det faller av beina på kyllingen. Da er det bare å servere med noen grønne grønnsaker, for eksempel grønne bønner (disse kan du la steke med i ovnen i ca 1 time) og noe til å suge opp den deilige saften med. For eksempel surdeigsbrød eller ris. Og prøv å ikke forspise deg..
Comments
Post a Comment