Skip to main content

Mandelpannekaker



Siden det står i bloggen min at jeg skriver om både suksesser og fiaskoer på kjøkkenet, passer det bra å ta med et innlegg om stivelsesfrie pannekaker. Det er ikke måte på hvor mange runder ubrukelige pannekaker jeg har produsert mens jeg har prøvd å jobbe meg frem til den rette kombinasjonen av mandelmel, kokosmel, egg, smør, melk, kefir eller fløte. Synd jeg ikke har tatt bilde av dem, men hvis du har vært i Østerrike og spist Kaiserschmarrn (aka ødelagte pannekaker), så kan du tenke deg..

Kaiserschmarrn. Die spinnen, Die Österreicher.. 
Her er en variant som funker. Den er modifisert fra denne oppskriften, jeg fikk meg liksom ikke til å bruke så mye kremfløte, selv om jeg ikke har fettfobi, så jeg bruker litt kefir også. De er mer å tygge på enn vanlige pannekaker, og de er ganske mektige. Veldig godt med jordbærsyltetøy på!

2,5 dl mandelmel
2 ts vaniljesukker (eller frøene av 1/2 vaniljestang)
1 dl kremfløte
1,5 dl kefir
1/2 ts natron
Et lite dryss med kanel
Smør til steking

Pisk egg og kefir/fløte, tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Bare å begynne å steke. Røren flyter ut, så ikke ha for mye oppi før du ser hvordan det barker ivei. Mandelmel blir også fortere brent, så pass på at det ikke blir for varmt. Smøret skal ikke bli brunt i en fei! Stek til overflaten er nesten helt stivnet, snu - gjenta!

Comments

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (...

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o...

Langstekt svinebog aka "Pulled Pork" - svinaktig godt!

Pulled pork er kjøtt som har bakt så lenge at det faller fra hverandre i lange, møre striper. Enten du bruker det ene eller det andre;  kylling , okse, lam eller svin - det blir svinaktig godt, og jeg er en svoren fan av langsteking. Du kan spise dette som en sandwhich i pita brød, med BBQ saus,  coleslaw  og båtpoteter til som på bildet, men det funker også utmerket med annet tilbehør, som for eksempel grønne bønner og sellerirotpuré. Har du rester igjen? Lag en restecurry , da vel! Se fremgangsmåte for lav FODMAP under. Langstekt svinebog 1 svinestek av bog (ca 1 - 1 1/2 kilo) 2 ts salt 2 ts chipotle chili pulver 2 ts malt cumin 1/2 ts malt kanel 1 ss brunt sukker 2 løk, i tynne skiver 4 fedd hvitløk, i tynne skiver 2,5 dl kraft eller buljong Bland alt krydderet og gni steika inn. Legg i kjøleskap over natt. Legg løk og hvitløk i en jerngryte eller stor og dyp ildfast form, hell over kraft, og legg steika oppå. Legg på lokk og sett i ovnen på ...