Siden det står i bloggen min at jeg skriver om både suksesser og fiaskoer på kjøkkenet, passer det bra å ta med et innlegg om stivelsesfrie pannekaker. Det er ikke måte på hvor mange runder ubrukelige pannekaker jeg har produsert mens jeg har prøvd å jobbe meg frem til den rette kombinasjonen av mandelmel, kokosmel, egg, smør, melk, kefir eller fløte. Synd jeg ikke har tatt bilde av dem, men hvis du har vært i Østerrike og spist Kaiserschmarrn (aka ødelagte pannekaker), så kan du tenke deg..
Kaiserschmarrn. Die spinnen, Die Österreicher.. |
Her er en variant som funker. Den er modifisert fra denne oppskriften, jeg fikk meg liksom ikke til å bruke så mye kremfløte, selv om jeg ikke har fettfobi, så jeg bruker litt kefir også. De er mer å tygge på enn vanlige pannekaker, og de er ganske mektige. Veldig godt med jordbærsyltetøy på!
2,5 dl mandelmel
4 økologiske egg
2 ts vaniljesukker (eller frøene av 1/2 vaniljestang)
1 dl kremfløte
1,5 dl kefir
1/2 ts natron
Et lite dryss med kanel
Smør til steking
Pisk egg og kefir/fløte, tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Bare å begynne å steke. Røren flyter ut, så ikke ha for mye oppi før du ser hvordan det barker ivei. Mandelmel blir også fortere brent, så pass på at det ikke blir for varmt. Smøret skal ikke bli brunt i en fei! Stek til overflaten er nesten helt stivnet, snu - gjenta!
Comments
Post a Comment