Altså, dette er skikkelig enkelt og jeg skal ikke skryte på meg å ha kommet opp med noe nytt. Men - det er fort gjort å glemme hvor enkelt det er å lage mat i ovnen! Det er bare å hive oppi noen forskjellige ting du liker, ha på litt olje, salt og pepper og krydder, inn med det og la det stå og gjøre seg ferdig helt selv. Det er det nydeligste tilbehør til alt slags kjøtt og fisk, det kan spises for seg selv som vegetarmiddag (for eksempel med ris til om du tåler det) eller det kan ta en omelett til helt nye høyder. Ikke minst, dette er mat man kan fråtse i! Her er et par av mine favoritter:
Bland alt unntatt urter, ha i en ildfast form og sett i ovnen på 200 grader i ca 30-40 minutter. Grønnsakene skal bli myke, og vannet som siver ut skal fordampe. Rør om av og til så det ikke svir seg. Mot slutten av steketiden tilsetter du urtene, da smaker de mer.
Ovnsbakt løk og paprika |
Ovnsbakt løk og paprika
1 stor løk i tynne båter
2 fedd hvitløk i tynne skiver
1 rød, 1 gul og en oransje paprika (eller den fargekombinasjonen du liker best), i striper
1/2 dl livenolje
Oregano og basilikum, helst friske
Salt og pepper etter smak
Ovnsbakt asparges, rødløk og minipaprika |
Ovnsbakt asparges, rødløk og minipaprika
1 bunt asparges, brekk av den helt nederste delen på stilken og kast. Brekk resten av stilken i 2-3 biter
1 stor rødløk i skiver
10 minipaprika, delt i to
2 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
Persille og dill, helst friske
Salt og pepper
Fremgangsmåten er den samme uansett hva du bruker av grønnsaker, men steketiden kan variere noe. Prøv deg frem og ta en smaksprøve underveis.
Bland alt unntatt urter, ha i en ildfast form og sett i ovnen på 200 grader i ca 30-40 minutter. Grønnsakene skal bli myke, og vannet som siver ut skal fordampe. Rør om av og til så det ikke svir seg. Mot slutten av steketiden tilsetter du urtene, da smaker de mer.
Comments
Post a Comment