Har du lyst til å imponere på kjøkkenet, uten å måtte svette over tallrike gryter og kompliserte oppskrifter? Her er løsningen. Dette smaker mer enn det koster, på alle måter. Den fint avstemte kombinasjonen av kryddere, sødmen fra rosinene og mandlenes gode konsistens løfter basmatirisen til nye høyder, ennå så god den er fra før! Basmatirisens gode smak kommer fra en forbindelse som heter 2-acetyl-1-pyrroline (moro for en matviter, ja) og ligner på forbindelser som dannes når man baker brød. Det er derfor det lukter så digg når man koker bamatiris. Jeg henger over kjelen etter middag og snoker videre på denne risen, umulig å stoppe...
Aromatisk mandelris (4 porsjoner)
200 g basmatiris
2 ss smør
2 laurbærblader
10 svarte pepperkorn
6 grønne kardemommebelger
1 ts salt
2 ss rosiner
2 ss grovhakkede mandler
0,5 liter vann
Smelt smør, ha i krydderne, så risen og stek i et minutt eller to mens du rører. Ha i rosiner, mandler og salt, hell på vann, kok opp og la koke forsiktig i ca 10 minutter. Skru av varmen og la kjelen stå i 10 minutter til. Passer til all indisk mat, tror jeg. Med mindre du er ganske hardkokt krydderelsker anbefaler jeg ikke å spise de hele krydderne..
Obs: Både rosiner og mandler har mengdebegrensning om du spiser et lav FODMAP kosthold, så prøv å holde deg til én porsjon.
Comments
Post a Comment