Noen kan glede seg til påskeaften! |
Åssen får'n opp denne, da? |
1 pakke nougat (gullfarget pakke, fra Odense)
1 pakke marsipan (Odense er bra på det og)
2-3 plater mørk kokesjokolade
Ta en bit marsipan og kjevle den flat. Legg på en stripe nougat, rull marsipanen rundt, og kutt i biter. Rull kjapt i hendene til kuler, trenger ikke å bli perfekte, jobb kjapt, for nougaten klisser!
Sett i kjøleskapet mens du smelter sjokolade i vannbad (En bolle i vann i en kjele, svak varme, sjokolade i biter, vent til det smelter). Stikk feks en tannpirker i kula og dypp den i smeltet sjokolade. Dunk lett for å få av overflødig (?) sjokolade. Prøv å sette den med sjokoladesiden opp på et brett kledd med bakepapir. Ikke lett, men det kan gå. Sett i fryser i 5 minutter. Stikk tannpirkeren inn i sjokoladesiden, og gi den andre siden et godt dypp i sjokoladen. Inn i fryseren igjen til sjokoladen er stivnet, og så er det bare å la det stå til.
Comments
Post a Comment