Hjemmelaget granola. Superenkelt, og mye bedre enn hva man kjøpe ferdig. Dette er bare et forslag, det finnes selvsagt ørten andre muligheter, bruk fantasien. Av korn, frø og nøtter bruker jeg: havregryn, linfrø, solsikkefrø, gresskarfrø, valnøtter, pecannøtter, hasselnøtter, cashewnøtter, mandler. Av tørket frukt bruker jeg: Rosiner, tranebær, aprikoser, dadler, fiken. Bruker du glutenfrie havregryn (og ikke noen andre korn) blir den... glutenfri!
Granola
3 dl havregryn
1,5 dl cashewnøtter, grovhakket
1,5 dl mandler, grovhakket
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarfrø
0,5 dl kokosmasse eller kokosflak (hvis du liker det)
0,5 dl rapsolje / solsikkeolje
2 ss lønnesirup
0,5 dl rosiner
0,5 dl tørkede tranebær
Før baking |
Comments
Post a Comment