Like godt som grønn pesto, og like anvendelig. Bland det i pasta, ha det på ristet brød til suppe, bruk det til marinade (særlig til kylling og hvit fisk) bland den inn i dressinger, dipper, bland med litt olje og ha på grønnsaker du griller, det er bare å slå seg løs.
Rød pesto
En stor neve soltørkede tomater, hell på vann, kok opp og la småkoke i 10 minutter. Spar på kokevannet
1-2 ss hvitløksolje
1 stor neve revet parmesan
2 ss ristede pinjekjerner
Olivenolje
Salt og pepper
Ha tomater, hvitløksolje, parmesan, pinjekjerner i en kjøkkenmaskin, hell på en klunk med olivenolje og en klunk med kokevann og kjør i vei. Blandingen suger til seg fuktighet, og for å få det til å kjøre skikkelig i maskinen, trenger du sikkert å tilsette mer olje og kokevann. Gjør det vekselvis, litt av gangen, til blandingen kjører skikkelig og du får en jevn, fin masse. Smak til med salt og pepper og kjør en runde til. Ferdig. Fordel i små bokser eller poser, kan oppbevares i kjøleskap i en uke ihvertfall, jeg har en i kjøleskapet og resten i fryseren.
Comments
Post a Comment