Jeg er et ekorn. Når det er nøtter i nærheten, er jeg helt ustoppelig. Jeg trodde lenge at nøtter kjøpt ferdig ristet og saltet fra butikk er gode, men det er de ikke. Ikke i forhold til ferske, hjemmelagede. Du kan velge blandingen selv, og du kan redusere masse på saltet. Når du lager dem selv får du dessuten den fantastiske lukten av nøtter som blir gyldne på kjøpet. Supert å ha i veska for å unngå usunne impulskjøp når sulten gnager, og super snacks til barn. Dette er bare et forslag. Mix og match med rå mandler, hassel, pecan, cashew eller macadamianøtter.
Nøttemiks
3 dl mandler, hell på kokende vann og la stå i ti minutter, klem mandlene ut av skallet og legg på kjøkkenpapir
1,5 dl hasselnøtter
1,5 dl pecannøtter
Litt salt støtt i morter så det blir helt finmalt
1 ts solsikkeolje
Sett ovnen på 150 grader, ha nøttene i hver sine former. La mandlene bake i ca 10 minutter først. Sett inn pecannøtter og hasselnøtter, rør litt av og til og følg med på når hasselnøttene blir gyldne og skallet begynner å sprekke. Ca 10-15 minutter. Ta alle nøttene ut, ha hasselnøttene over i en pose (når de har avkjølt litt) og gni så skallet løsner - det gjør ikke noe om litt sitter igjen. Fisk ut hasselnøttene og kast skallet. (Hasselnøtter er litt mer "hassle" enn andre nøtter) Bland alle nøtter/mandler sammen i en bolle, ha på olje og salt (prøv deg frem, litt holder lenge når det er finmalt!) og bland godt. Ferdig. Og vips, så må du lage mer..
Comments
Post a Comment