"Basilikum passer ikke til chili", sa mannen. "Ta bilde av en øl i stedet" |
Chili con carne y chocolate
Ca 4-500 g lammekjøttdeig helst, men storfe går også
1 stor løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
2 ss olivenolje
2 bokser hakkede tomater, avrent
1-2 ts Sriracha (eller annen skikkelig heit) chilisaus
1 ts malt cumin
1 ts basilikum, tørket
1 ts oregano, tørket
1 knivspiss kanel
2-3 ruter mørk sjokolade
2 laurbærblader
1 ts sukker
Salt og pepper
1 boks røde kidneybønner, avrent
1 boks sorte bønner, avrent
Stek kjøttdeigen i olje i en stor gryte til alt er brunet. Pass på å ha god varme så ikke kjøttdeigen begynner å koke. Tilsett løk og hvitløk og la frese videre mens du rører i et par minutter. Tilsett tomater, krydder, sjokolade og sukker, og la småkoke i minst en halvtime, helst lenger. Når jeg kommer til dette punktet setter jeg ofte gryta i ovnen på ca 130 grader, og lar den stå og godgjøre seg i en time eller to mens jeg er på lekeplassen med ungene. Tilsett bønner og la det koke opp. Servér med guacamole til og / eller en klatt rømme. Barna pleier å få ris eller brød til, og vi voksne kjører på med mer chilisaus ved bordet.
Comments
Post a Comment