Skip to main content

Chili con carne y chocolate

"Basilikum passer ikke til chili", sa mannen. "Ta bilde av en øl i stedet"
Vi har kommet i skade for å bosette oss rett i nærheten av en slags institusjon av en restaurant. "Hard times cafe." Greia der er chili i alle varianter, og alle som er oppvokst i nærheten, kommer alltid tilbake for å spise på "Hard times." Det må være nostalgien. Chilien er det i hvertfall ikke. Her får du imidlertid en oppskrift på en skikkelig god chili.

Chili con carne y chocolate

Ca 4-500 g lammekjøttdeig helst, men storfe går også
1 stor løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
2 ss olivenolje
2 bokser hakkede tomater, avrent
1-2 ts Sriracha (eller annen skikkelig heit) chilisaus
1 ts malt cumin
1 ts basilikum, tørket
1 ts oregano, tørket
1 knivspiss kanel
2-3 ruter mørk sjokolade
2 laurbærblader
1 ts sukker
Salt og pepper
1 boks røde kidneybønner, avrent
1 boks sorte bønner, avrent

Stek kjøttdeigen i olje i en stor gryte til alt er brunet. Pass på å ha god varme så ikke kjøttdeigen begynner å koke. Tilsett løk og hvitløk og la frese videre mens du rører i et par minutter. Tilsett tomater, krydder, sjokolade og sukker, og la småkoke i minst en halvtime, helst lenger. Når jeg kommer til dette punktet setter jeg ofte gryta i ovnen på ca 130 grader, og lar den stå og godgjøre seg i en time eller to mens jeg er på lekeplassen med ungene. Tilsett bønner og la det koke opp. Servér med guacamole til og / eller en klatt rømme. Barna pleier å få ris eller brød til, og vi voksne kjører på med mer chilisaus ved bordet.

Comments

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (...

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o...

Langstekt svinebog aka "Pulled Pork" - svinaktig godt!

Pulled pork er kjøtt som har bakt så lenge at det faller fra hverandre i lange, møre striper. Enten du bruker det ene eller det andre;  kylling , okse, lam eller svin - det blir svinaktig godt, og jeg er en svoren fan av langsteking. Du kan spise dette som en sandwhich i pita brød, med BBQ saus,  coleslaw  og båtpoteter til som på bildet, men det funker også utmerket med annet tilbehør, som for eksempel grønne bønner og sellerirotpuré. Har du rester igjen? Lag en restecurry , da vel! Se fremgangsmåte for lav FODMAP under. Langstekt svinebog 1 svinestek av bog (ca 1 - 1 1/2 kilo) 2 ts salt 2 ts chipotle chili pulver 2 ts malt cumin 1/2 ts malt kanel 1 ss brunt sukker 2 løk, i tynne skiver 4 fedd hvitløk, i tynne skiver 2,5 dl kraft eller buljong Bland alt krydderet og gni steika inn. Legg i kjøleskap over natt. Legg løk og hvitløk i en jerngryte eller stor og dyp ildfast form, hell over kraft, og legg steika oppå. Legg på lokk og sett i ovnen på ...