Vi ernæringsfolk uvikler alle en slags sjuke; "Å gjøre usunn mat litt sunnere - sjuka". Ingenting er hellig. Da blir det grove vafler, grove boller, grovt og fullkorn meg her og der, alt for å gjøre all den syndige maten litt mer stueren. Egentlig mener jeg selv at når det skal nytes, så skal det nytes. Da skal det ikke være sunt. Så får man heller redusere på mengden.
Men, med jevne mellomrom ramler jeg også i den fella, og særlig når det gjelder barna. De er jo tross alt prisgitt min vurderingevne og jeg skylder dem fullkorn og lite sukker. Eller? Av og til går det bra. Mangopudding med chia er et eksempel på at det går an. Jeg leter med jevne mellomrom etter mer av det som faktisk funker.
Her om dagen gikk det galt. Jeg skulle lage muffins med så lite sukker og med så mye fullkorn, de skulle bli min nye lille triumf, som i; Ha! Du spiser alt som er bra for deg og du tror det er kake! Det luktet godt, da. Stakkars Linus.. han tok en bit, så bebreidende på meg med de store blå øynene sine og la den fra seg..
Oppskriften er korrigert, her er en som funker. Vekk med fullkornsmelet, inn med mandelmel. Og rosiner. Næringtett. Nå også godt.
Havremuffins (12stk)
2 egg
50 gram vaniljesukker (eller 50 gram sukker og frøene av 1 vaniljestang)
1 dl melk
100 gram smeltet smør
2 dl mandelmel
2 dl små havregryn
1 ts bakepulver
2 ss chia frø
1 dl finmalt kokos
1/2 dl rosiner
Pisk egg og sukker, tilsett melk og smeltet, avkjølt smør. Bland alt det tørre sammen, og tilsett til det våte. Bland godt, la stå i 5 minutter for å "sette seg" (havregrynene og chia-frøene suger til seg mye fuktighet), ha i muffinsformer og stek på 175 grader i ca 20 minutter. De skal bli litt gyldne.
Men, med jevne mellomrom ramler jeg også i den fella, og særlig når det gjelder barna. De er jo tross alt prisgitt min vurderingevne og jeg skylder dem fullkorn og lite sukker. Eller? Av og til går det bra. Mangopudding med chia er et eksempel på at det går an. Jeg leter med jevne mellomrom etter mer av det som faktisk funker.
Her om dagen gikk det galt. Jeg skulle lage muffins med så lite sukker og med så mye fullkorn, de skulle bli min nye lille triumf, som i; Ha! Du spiser alt som er bra for deg og du tror det er kake! Det luktet godt, da. Stakkars Linus.. han tok en bit, så bebreidende på meg med de store blå øynene sine og la den fra seg..
Fant den største, ja! |
Havremuffins (12stk)
2 egg
50 gram vaniljesukker (eller 50 gram sukker og frøene av 1 vaniljestang)
1 dl melk
100 gram smeltet smør
2 dl mandelmel
2 dl små havregryn
1 ts bakepulver
2 ss chia frø
1 dl finmalt kokos
1/2 dl rosiner
Pisk egg og sukker, tilsett melk og smeltet, avkjølt smør. Bland alt det tørre sammen, og tilsett til det våte. Bland godt, la stå i 5 minutter for å "sette seg" (havregrynene og chia-frøene suger til seg mye fuktighet), ha i muffinsformer og stek på 175 grader i ca 20 minutter. De skal bli litt gyldne.
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete