Omelett, liksom. Noe å blogge om det, da? Når man havner ufrivillig på en vanskelig diett som for eksempel stivelsesfri, er det fint å kunne se at det finnes muligheter, ikke bare begrensninger. Egg er min redning omtrent hver dag. Egg er undervurdert! God, billig frokost, lunsj eller middag på null komma svisj! Kan du lage en helt perfekt omelett? Da kan du klikke videre. Hvis ikke, her kommer fremgangsmåten!
2-3 økologiske egg, kommer an på hvor sulten du er + en ss vann for hvert egg
1-2 ts smør
Ditt favorittfyll, for eksempel ovnsbakte grønnsaker og litt revet ost.
Andre gode kombinasjoner:
Skinke og purre
Salami og parmesan
Tomatskiver og basilikum
Fetaost og spinatblader
Pisk egg og vann godt med en visp. Jo mer luft du får inn, jo luftigere blir omeletten. Smelt smøret i en middels varm panne, helst med slippbelegg. Smøret skal frese, men ikke bli brunt. Hell i eggeblandingen i pannen, ha på fyll på den ene halvdelen + evt litt salt og pepper og dekk til med et lokk.
Når egget har stivnet nesten helt, vipper du den tomme halvdelen over, setter på lokket igjen, skrur av platen og venter et par minutter. Da skal omeletten ha gjort seg ferdig, blitt gjennomvarm og ha hevet seg litt.
2-3 økologiske egg, kommer an på hvor sulten du er + en ss vann for hvert egg
1-2 ts smør
Ditt favorittfyll, for eksempel ovnsbakte grønnsaker og litt revet ost.
Andre gode kombinasjoner:
Skinke og purre
Salami og parmesan
Tomatskiver og basilikum
Fetaost og spinatblader
Pisk egg og vann godt med en visp. Jo mer luft du får inn, jo luftigere blir omeletten. Smelt smøret i en middels varm panne, helst med slippbelegg. Smøret skal frese, men ikke bli brunt. Hell i eggeblandingen i pannen, ha på fyll på den ene halvdelen + evt litt salt og pepper og dekk til med et lokk.
Når egget har stivnet nesten helt, vipper du den tomme halvdelen over, setter på lokket igjen, skrur av platen og venter et par minutter. Da skal omeletten ha gjort seg ferdig, blitt gjennomvarm og ha hevet seg litt.
Nam, nam. Digg lunsj! |
Comments
Post a Comment