Det går an å ha i litt revet muskat hvis du liker den mer krydret, og er du glad i rosiner er det heller ikke feil. Det som i hvert fall aldri er feil er om du har en flaske Stroh-rom på lur.
En spiseskje av det løfter alle kaker opp i neste klasse!
Gulrotkake
4 egg
1 1/2 dl sukker
3,5 dl mandelmel (du kan ta en pose med 250 gram mandler og finmale - pleier å passe akkurat)
1 ts natron
1 ts sitronsaft
1 ts kanel
3 ss chia frø
1/2 vaniljestang, del på langs og skrap ut frøene
1,5 dl smeltet smør
5 dl rå, revne gulrøtter
Skill eggene, pisk eggedosis av eggeplommer, sukker og frøene fra vaniljestangen + sitronsaft. Ha i mandelmel blandet med kanel, chia og natron, ha i smeltet, avkjølt smør og gulrøtter. Deigen er nå veldig tykk og håpløs å ha med å gjøre. Ikke fortvil. Pisk eggehvitene stive, og vend inn, da blir det sakte, men sikkert en helt perfekt deig som blir til en helt perfekt kake om du steker den på 180 grader i ca 40 minutter. Avkjøl før du har på glasur hvis du vil, men den smaker supert uten også! Da blir den også vesentlig sunnere.
Glasur
100 gram kremost
1 ss sitronsaft
Ca 100-150 gram melis, til passe konsistens
1 ss mykt smør
Bland godt, smør utover kaken og la stå i kjøleskap til glasuren har stivnet litt
Comments
Post a Comment