Nå som grillsesongen er her igjen, kommer alltid den samme problemstillingen opp. Hva skal vi ha til grillmaten? Svaret er tzatziki! Det er ikke noe som jazzer opp grillspydet slik som den gjør. Veldig lett, sunt og ikke noe koking påkrevet. Det perfekte tilbehør. Det viktige er å bruke en yoghurt med nok fett (neida, fett er ikke farlig) ellers blir tzatzikien altfor bløt. Gresk/tyrkisk er det beste.
Du kan, tro det eller ei, også lage en melkefri tzaziki om du ikke tåler meieriprodukter. Da setter du en boks kokosmelk av god kvalitet i kjøleskapet kvelden før, og skraper av alt det som er stivnet på toppen (kokoskremen). Det flytende i bunnen kan du spare og bruke i en curry. Bruk kokoskrem i stedet for yoghurt og følg oppskriften under.
Du kan, tro det eller ei, også lage en melkefri tzaziki om du ikke tåler meieriprodukter. Da setter du en boks kokosmelk av god kvalitet i kjøleskapet kvelden før, og skraper av alt det som er stivnet på toppen (kokoskremen). Det flytende i bunnen kan du spare og bruke i en curry. Bruk kokoskrem i stedet for yoghurt og følg oppskriften under.
Tzatziki
Ca 3 dl laktosefri tyrkisk/gresk yoghurt
1 agurk, revet. Legg den revne agurken på en god bunke kjøkkenpapir, brett sammen og klem ut så mye av vannet du klarer.
2 ts hvitløksolje
Litt nypresset sitronsaft
Salt og pepper
Bland yoghurt, agurk og hvitløksolje, smak til med sitronsaft og salt og pepper. Det er best om den får stå litt før servering, så smakene kan blande seg.
Comments
Post a Comment