Knas, knas - borte! |
Kanskje du har lyst til å kose deg litt sunnere? Grønnkålchips er forbausende godt, sunt og lett å lage. Har du hage, er dette noe av det mer takknemlige du kan plante. Vokser som ugress, og kan høstes langt utover høsten - til og med etter frosten har kommet.
Grønnkålchips
En bunt grønnkål
Litt olivenolje
Salt
Riv bort de tykke stilkene på grønnkålen og riv bladene i mindre biter. Ha i en bolle, drypp over litt olivenolje og fint salt (bare litt, den blir fort for salt) og bland godt. Den skal ikke dynkes i olje, bare få en tynt, tynt lag. Legg jevnt utover på et stekebrett og stek på 150 grader med varmluft i ca. 10 minutter. Skru ned varmen til 100 og stek videre til chipsene har blitt helt sprø. Følg med på når kålen blir sprø, ta ut smaksprøver underveis. De må ikke bli brune, da blir de bitre. Kan også tørke litt på ettervarmen om du har god tid.
Grønnkålchips
En bunt grønnkål
Litt olivenolje
Salt
Riv bort de tykke stilkene på grønnkålen og riv bladene i mindre biter. Ha i en bolle, drypp over litt olivenolje og fint salt (bare litt, den blir fort for salt) og bland godt. Den skal ikke dynkes i olje, bare få en tynt, tynt lag. Legg jevnt utover på et stekebrett og stek på 150 grader med varmluft i ca. 10 minutter. Skru ned varmen til 100 og stek videre til chipsene har blitt helt sprø. Følg med på når kålen blir sprø, ta ut smaksprøver underveis. De må ikke bli brune, da blir de bitre. Kan også tørke litt på ettervarmen om du har god tid.
Comments
Post a Comment