En tom chilisausflaske fra Heinz er super til å riste i! |
Balsamico vinaigrette
1 fedd hvitløk, presset
1 ss sennep (f.eks dijon)
1 ss flytende honning
Ca 1/2 ts salt
Ca 1/2 ts pepper
1/2 dl balsamico eddik (rødvinseddik eller hvitvinseddik funker også)
1 1/2 dl olivenolje av god kvalitet
Rist sammen hvitløk, sennep, honning, salt og balsamico i en flaske eller et glass med lokk. Når det er godt blandet, tilsetter du 1/2 dl olivenolje, rister til alt er blandet og gjentar til du har tilsatt all oljen. Da skal dressingen ha fått en fin og tykk konsistens, og være helt jevn. Kan oppbevares i kjøleskap hur lenge som helst. Hos meg forsvinner den imidlertid altfor kjapt..
Tips: Her han du eksperimentere i vei - tilsett tørkede eller friske urter, eller prøv ut alle de supre eddikene som finnes i spesialbutikker, slik som condiment-eddikene til Olivier's. Hvis du er helt foran i foodie-bussen, bruker du langtidsfermentert Kombucha!
It works! :-) Tonje
ReplyDelete