Det er sommer, det er sol og her utenfor Washington D.C. er badstua slått på ute igjen. Luftfuktigheten gjør at varmen slår i mot deg som en vegg så snart du setter foten utenfor huset, og det eneste jeg har lyst på er salat. Denne varianten er så god at jeg kunne spist bare den i dagesvis uten å bli lei. Det er dressingen som gjør den så sinnsykt god, og den gjør underverker med jordbær som ikke er helt søte nok. For å lage den trenger du gresskarfrøolje. Det får du ikke på Rema1000.. men muligens på Jacob's eller Centra? Vi er så heldige å få jevnlige forsyninger fra Østerrike, der den har sin opprinnelse. Gresskarfrøolje har en spesiell nøtteaktig smak, og gjør små mirakler med mat. Får du ikke tak i det, kan du bruke denne vinaigretten i stedet. Eller ta en tur til Wien..
Sommersalat
En liten neve gresskarfrø, ristes i ovnen på 150 grader til de er lett gyldne, ca 10 minutter
To store never spinat
10 jordbær i skiver
Litt chevre i små biter
Gresskarfrøoljevinaigrette (tungegymnastikk, ja!)
2 ss flytende honning (bytt ut med sukker for lav FODMAP)
2 ss sennep, helst dijon
1 ss hvitvinseddik
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
2 ss gresskarfrøolje
6 ss olivenolje
Bland alt utenom olivenoljen i et glass eller en flaske, og rist godt til alt er blandet. Tilsett olivenoljen litt etter litt, rist godt for hver gang. Dressingen skal bli tykk og fin, og den skiller seg ikke når den blir stående. Holder seg leeeenge i kjøleskap.
Bland spinat og jordbær, strø over gresskarfrø og chevre, og drypp dressingen over hele salaten.
Comments
Post a Comment