Denne posten er mannens gjesteopptreden på bloggen min. Han lager en sjokkerende god guacamole. Hemmeligheten er koriander og mye saft av frisk lime. Korianderen tar guacamolen til et helt nytt nivå. Noen mennesker kan ikke fordra det, og det skyldes en genetisk betinget evne til å smake en spesiell gruppe kjemiske stoffer. Hvis du hater koriander kan du skryte på deg å ha et mer avansert sanseapparat enn andre. Den dårlige nyheten er at du går glipp av en sinnsykt god guacamole.
Det er mange gode grunner til å spise avokado. Fettet i avokado har anti-inflammatoriske egenskaper, og når man tilsetter avokado til for eksempel salat, økes opptaket av fettløselige antioksidanter fra andre grønnsaker. Vi snakker mat-synergi! Hvis du er interessert kan du lese mer om avokadoens fortreffelighet her.
Trikset for å ha perfekte avokado uten brune flekker og usmak er å kjøpe dem helt grønne og la de ligge og modne i fred sammen med noe klimakterisk frukt, for eksempel bananer, epler eller pærer.
Husk at hvis du spiser lav FODMAP, må du begrense mengden fordi mengder opp mot 40 gram avokado inneholde for mye polyoler. 1-2 spiseskjeer skal være innafor og gir likevel den gode smaken.
Guacamole
2 modne avokado, del på langs, ta ut steinen og grav ut kjøttet med en skje
2 ss hvitløksolje
1 tomat i små biter
Saften av 1/2 - 1 lime
Salt og pepper
Hvis du vil ha guacamolen veldig autentisk, moser du avokado, tomater og hvitløksolje sammen i en morter. Hvis du er litt mer bedagelig anlagt, som oss, kjører du det veldig kort i en foodprosessor. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer limesaft.
Comments
Post a Comment