Så digg med nesten helt ferdig middag i fryseren. |
2 ss hvitløksolje
1 ts gule sennepsfrø
1 persillerot, revet
1 ts currypulver
1 liten "tommel" ingefær, revet
1 grønn chili, i tynne ringer
+ 1 ts sterkt chilipulver hvis du vil ha den skikkelig heit
1 ts gurkemeie
Minst 500 g hvit fisk i store terninger, eller 50/50 med fisk og scampi
1 boks kokosmelk (ikke light!)
1 boks hakkede tomater
Frisk koriander
Salt og pepper
Varm hvitløksoljen i en kjele, ha i sennepsfrø. Fres i ett minutt eller to til frøene begynner å poppe, pass på at de ikke blir brent. Ha i revet persillerot, ingefær, curry og chili og fres videre i noen minutter til det blir mykt, men ikke brunt. Tilsett gurkemeie, hakkede tomater og kokosmelk og kok opp. La småkoke i 10 minutter, rør om av og til. Tilsett fisken, la den trekke i sausen (skal ikke koke) i ca. fem minutter, eller til du ser at den er stivnet. Smak til med salt og pepper. Servér med frisk koriander, limebåter og basmati ris til.
Må prøve denne!
ReplyDeleteGjør det. Kan sikkert bruke 1 ts currypulver i stedet for blader. Tviler på om de fins på Rauland?
Delete