Skip to main content

Kerala fiskecurry


Dette er en uvanlig kjapp og lettvint oppskrift til å være indisk, og den har blitt en gjenganger hos oss. Oppskriften er modifisert herfra, dvs forenklet. Jeg har bare laget denne med torsk, er sikker på at breiflabb og kveite ville vært fantastisk, men da blir den jo unektelig mer eksklusiv. Jeg lager alltid dobbel porsjon med saus og fryser den ene, da er det bare å varme opp sausen og ha i fisk neste gang.

Så digg med nesten helt ferdig middag i fryseren. 
Kerala fiskecurry (3-4 pers)

2 ss hvitløksolje
1 ts gule sennepsfrø
1 persillerot, revet
1 ts currypulver
1 liten "tommel" ingefær, revet
1 grønn chili, i tynne ringer
+ 1 ts sterkt chilipulver hvis du vil ha den skikkelig heit
1 ts gurkemeie
Minst 500 g hvit fisk i store terninger, eller 50/50 med fisk og scampi
1 boks kokosmelk (ikke light!)
1 boks hakkede tomater
Frisk koriander
Salt og pepper

Varm hvitløksoljen i en kjele, ha i sennepsfrø. Fres i ett minutt eller to til frøene begynner å poppe, pass på at de ikke blir brent. Ha i revet persillerot, ingefær, curry og chili og fres videre i noen minutter til det blir mykt, men ikke brunt. Tilsett gurkemeie, hakkede tomater og kokosmelk og kok opp. La småkoke i 10 minutter, rør om av og til. Tilsett fisken, la den trekke i sausen (skal ikke koke) i ca. fem minutter, eller til du ser at den er stivnet. Smak til med salt og pepper. Servér med frisk koriander, limebåter og basmati ris til.

Comments

  1. Replies
    1. Gjør det. Kan sikkert bruke 1 ts currypulver i stedet for blader. Tviler på om de fins på Rauland?

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o...

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (...

Grovt surdeigsbrød av spelt, linfrø og solsikkefrø

Før jeg begynte å bake surdeigsbrød selv, var det grovt surdeigsbrød av spelt fra "Godt Brød" som reddet hverdagen. Nå har jeg sluttet å kjøpe brød av dem, men kjøper til gjengjeld mel i store mengder. I læringsprosessen med å begynne å bake med surdeig ble det mange halvfine brød, men jeg liker det litt grovere, med mye frø. Her har jeg brukt linfrø, solsikkefrø, gresskarfrø og valnøtter. Det ble veldig godt, og det holder meg mett veldig lenge. Jeg bruker bare økologiske ingredienser, siden jeg er yrkesskadet av å kunne for mye om rester av sprøytemidler i dyrket mat. Dessuten hever deigen bedre når melet er fritt for stoffer som skal hindre vekst av mikrorganismer, logisk nok. Med gode råvarer, trenger du ellers bare god tid.. Som det står på mel-pakken fra Godt Brød "Rein godhug for sarte magar" Grovt surdeigbrød av spelt ( 2 brød, i 1 1/2 liters former ) Først lager jeg en fordeig (du kan også bake uten fordeig, se fremgangsmåte nederst): 1-2 ss ...