Thai biffsalat (2 pers)
3-400 gram mørt biffkjøtt, gjerne indrefilet, i 2 cm tykke skiver
Marinade:
Saften av 1/2 lime
1 ts sukker
2 ts sambal oelek
2 ss hvitløksolje
1 ts grovmalt pepper
Bland alle ingrediensene til marinaden, ha i kjøttet og la stå mens du kokkelerer videre.
Dressing:
Saften av 1 lime
2 ss thai fiskesaus
2 ts sukker
2 røde chili i tynne ringer
Bland alle ingrediensene til dressingen sammen og la stå mens du forbereder resten.
Oppskåret romanosalat eller hjertesalat
Det grønne av 2 vårløk i tynne ringer
1 paprika, farge vilkårlig, i tynne skiver
2 modne tomater, del i fire, ta bort frøene og del i båter
1 god neve frisk koriander, hakket
Bland alt sammen i en stor salatbolle
Gressløk og sesamfrø til pynt
Stek kjøttet på høy varme i en blanding av hvitløksolje og smør, i ca 2 minutter. Snu når det har fått fin, brun skorpe, og stek tilsvarende på andre siden. Lag et snitt i en av bitene, sjekk at det er rødt i midten, hvis det er veldig rødt, skru ned varmen og stek i ett minutt til på hver side. Legg til side og la avkjøle et par minutter. Bland dressingen med salaten, del kjøttet opp i skiver og legg på toppen. Strø på litt sesamfrø og gressløk.
Comments
Post a Comment