Her med surdeigsbrød av spelt |
Ikke la deg lure av det anonyme utseendet. Dette er godteri! |
Leverpostei med bacon
500 g kyllinglever, helst økologisk
En pakke (ca 100 g) skivet bacon, skåret i små biter. (Jeg bruker Grøstad, for de jukser ikke med å tilsette fortykningsmidler og bryr seg om dyrevelferd)
2 egg
1/2 ts muskat
1/2 ts pepper
2 ss cognac (kan sløyfes)
2 laurbærblad
2 ss smør
2 ss hvitløksolje
Stek bacon og laurbærblad i 1 ss smør og 1 ss hvitløksolje i noen minutter til baconet er stekt. Rør om mens du steker. Tilsett cognac og la alkoholen dampe bort mens du rører. Ha over i en kjøkkenmaskin, spar på laurbærbladene. Stek leveren i resten av smøret og oljen, med laurbærbladene, til den er såvidt brunet på begge sider. Skal ikke gjennomsteke. Fjern bladene og ha over i en kjøkkenmaskin. Tilsett krydder, og kjør til en jevn masse. Tilsett egg og kjør til det er helt glatt og finmalt. Hell over i smurte former og stek i vannbad i ovnen på 150 grader i 45 minutter.
Før steking |
Kan man bruke storfe lever istedet for kyllinglever?
ReplyDeleteDu kan gjerne prøve, men jeg synes den smaker stramt i forhold, og at det ikke blir like godt.
ReplyDelete