Kokos er gull. Det finnes ikke grenser for hva man kan lage av en kokosnøtt, til stor lykke for oss med matintoleranser, og jeg er storforbruker. Kokosolje er supert, varmestabilt matfett. Finmalt kokosmasse er et supert erstatningsmel og kan brukes til kaker, pannekaker, tzaziki, cookies, hjemmelaget godis og det gjør hele forskjellen i en granola. Kokosmelk er et fantastisk alternativ til fløte for de som ikke tåler meieriprodukter, ikke bare i asiatisk mat, men i alle retter som krever noe "kremete". Det er forskjell på kokosmelk. Står det "light" på boksen, sett den tilbake. Billigkjedenes egne produkter har ofte fortykningsmidler i seg, så de virker mer kremete enn det de er. Det finnes noen bra alternativer, de som er ekte skal kun inneholde vann og kokos (minst 60% kokos). De selges stort sett i innvandrerbutikkene, og der er de billigere enn de dårlige. "Aroy-D", for eksempel, er veldig bra. Rema 1000 har også en uten tilsetningsstoffer, med 75% kokos, tykk og fin, men den har jeg foreløpig bare funnet på kolonial.no og ikke i butikk...
2 bokser kokosmelk (ikke lett)
3 ts gelatinpulver
2 ss honning
1 dose starterkultur, feks fra hjemmeriet.dk, yemoos.com eller amazon.co.uk
En ledig stekeovn og god tid
Pass på at alt utstyret er nyvasket for hånd, og gullende rent, ellers vil ikke bakteriene i kulturen formere seg. Sett ovnen på 30 grader. Varm opp kokosmelken i en kjele til ca 40 grader. Bruk et steketermometer. Har du ikke det, kan du helle litt av kokosmelken på hånden din, den skal være litt for varm til å være behagelig, men ikke brenne. Bland gelatinen i 3 ss lunkent vann så den løser seg opp. Bland inn honning i kokosmelken og tilsett kultur og gelatin. Bland godt, ha over på små, rene glass med lokk og sett i ovnen, gjerne over natt, men i minst 8 timer. Legg inn steketermometeret så du kan kontrollere varmen. Med ovnen på 30 grader pleier den å bli litt varmere (i hvertfall min) og prøv å holde den rundt 40. Ikke over 50. Sett i kjøleskap og la stå i noen timer til den er stivnet. Kjempegodt med granola og bær på!
Her med skogsbær, mandler og kokos på. Nam! |
3 ts gelatinpulver
2 ss honning
1 dose starterkultur, feks fra hjemmeriet.dk, yemoos.com eller amazon.co.uk
En ledig stekeovn og god tid
Pass på at alt utstyret er nyvasket for hånd, og gullende rent, ellers vil ikke bakteriene i kulturen formere seg. Sett ovnen på 30 grader. Varm opp kokosmelken i en kjele til ca 40 grader. Bruk et steketermometer. Har du ikke det, kan du helle litt av kokosmelken på hånden din, den skal være litt for varm til å være behagelig, men ikke brenne. Bland gelatinen i 3 ss lunkent vann så den løser seg opp. Bland inn honning i kokosmelken og tilsett kultur og gelatin. Bland godt, ha over på små, rene glass med lokk og sett i ovnen, gjerne over natt, men i minst 8 timer. Legg inn steketermometeret så du kan kontrollere varmen. Med ovnen på 30 grader pleier den å bli litt varmere (i hvertfall min) og prøv å holde den rundt 40. Ikke over 50. Sett i kjøleskap og la stå i noen timer til den er stivnet. Kjempegodt med granola og bær på!
Comments
Post a Comment