Blomkål er gull. Den ser ut som den mest anonyme grønnsak der den ligger i grønnsaksdisken, men den har uante muligheter. Det florerer av kreative oppskrifter med blomkål på nettet. Som for eksempel blomkåltortilla. Den kan brukes til taco, jeg kan lage meg en deilig sandwhich med masse godt pålegg inni.. eller bare dyppe i guacamole eller en annen dip som snacks. Det beste er at det er veldig sunt og næringstett i tillegg. Det er mer enn man kan si om vanlig tortilla...
(OBS for deg som surfer rundt på bloggen min etter lav FODMAP oppskrifter - blomkål er høy FODMAP og inneholder mannitol)
Blomkåltortilla
Ca. 1/2 stor eller 3/4 middels blomkål, skjær vekk stilken og kutt i biter.
2 økologiske egg
Salt og pepper
Sett ovnen på 175 grader. Ha blomkålen i en food prosessor, tilsett vann så det nesten dekker og kjør i vei til bitene er mindre enn ris. Sil av vannet, ha over i en bolle og kjør i mikrobølgeovn på full guffe i 2 minutter. Rør om og kjør i 2 minutter til. (Evt kok opp i en kjele og la dampe et par minutter) Ha over i et rent kjøkkenhåndkle og press ut så mye av vannet som du klarer.
Ha over i en bolle, tilsett eggene og salt og pepper og rør godt.
Fordel røren på 6 lapper på et brett med bakepapir. Klem ned og jevn ut kantene med en slikepott så de blir runde.
Før steking. |
Stek i ca 10 minutter, ta ut og snu dem med en stekespade, og stek i 5 minutter til. De kan spises nå, men hvis du vil gjøre dem ekstra gode, gir du dem en kjapp bruning i stekepanne med litt olivenolje. Holder seg fint i kjøleskap i noen dager.
Sånn. Nå er det bare fantasien som setter grenser. |
Blomkål er vel høy Food Map? Gresskar også.. Blir litt forvirret her. Men ellers koser jeg meg med all inspirasjonen på bloggen din 😊
ReplyDeleteHeisann. Så hyggelig at du lar deg inspirere. Jeg lagde denne bloggen lenge før jeg begynte på lav FODMAP, og jeg har prøvd ut ulike andre kosthold tidligere. Som det også står i "Om meg", finner man mange henvisninger i tekstene til hvordan jeg har spist underveis i min "reise" med matintoleranser. Nå spiser jeg lav FODMAP, og alle nye oppskrifter her er tilpasset det. Eldre oppskrifter som ikke er LF, er da ikke merket "lav FODMAP". Har vurdert å fjerne dem, men siden de kan passe til andre med matintoleranser, har jeg beholdt dem. Hvis du søker i bloggen under "labels" og velger lav FODMAP, får du opp alle de oppskriftene som passer dette! :-)
Delete