Servér for eksempel med ris og koriander |
Og for deg som følger lav FODMAP kosthold; søtpotet er lav FODMAP opp til 75 gram per porsjon, og røde linser bare opp til 23 gram, så om du er veldig ømfintlig kan det være smart å holde seg til kun én av disse. Gryta blir like god uansett!
PS: Denne er perfekt til å lage ferdig kvelden før, den blir bare bedre av å stå ute i høstkulda over natt.
Du trenger (Ca. 4 porsjoner):
Ca. 4-500 gram sau- eller lammekjøttdeig
1/4 sellerirot, revet
1 liten "tommel" fersk ingefær, finrevet
1 ts kardemomme (best nykvernet fra frø, bruk egen pepperkvern!)
1 ts gurkemeie
1/2 - 1 rød chili i tynne skiver
1 stor eller 2 små søtpoteter, i terninger
1/2 boks kokte, røde linser
1/2 liter kraft (grønnsak, høne, okse, kylling)
Hvitløksolje og/eller smør
Salt og pepper
Frisk koriander om du liker
Stek kjøttdeigen i litt hvitløksolje og/ eller smør, og ha i chili, sellerirot og ingefær når kjøttdeigen er brunet. Tilsett så alle krydderne, og rør mens du lar det frese i et par minutter. Tilsett kraft, ha i søtpotet, og la gryta koke under lokk i ca. 20 minutter, eller til søtpoteten er helt myk. Ha i linser og la dem bli varme. Servér med ris og/eller surdeigsbrød og med generøst med frisk koriander til.
Og du - hvis du lager dobbel porsjon og fryser bort, har du ferdig middag en annen dag - med nesten helt samme innsats!
Comments
Post a Comment