Alt for sjelden har vi barnevakt og går ut og spiser noe _vi_ har lyst på, men her forleden skjedde det og vi kom oss endelig på Izakaya - som serverer japanske småretter og som vi har hatt på besøke-restaurant-listen lenge. Og av og til blir restaurantbesøk en gedigen inspirasjon, og jeg kan ikke vente med å gjenskape smakene hjemme. For da jeg fikk servert disse digge eggene marinert i soya og mirinsaus, var jeg solgt. Så godt, så enkelt.
Disse kan du spise som de er, som tilbehør til annen japansk mat (tenk sushi eller sashimi take away), eller som topping på en asiatisk style salat, slik som denne kålsalaten. De er utrolig lette å lage, det handler bare om å koke eggene riktig. Og å begynne en dag før. Men du, husk å kjøpe økologiske egg, da. Ingen steder er forskjeller i dyrevelferd større!
Du trenger:
0,5 dl mirin (søt risvin, fås på innvandrerbutikker)
0,5 dl soyasaus
0,5 dl vann
6 egg
Bland først vann, mirin og soyasaus, gjerne i en glassboks med tett lokk, slik som den på bildet lenger under. Kok opp vann i en kjele, stikk hull på eggene (i den butte enden), senk dem ned i det kokende vannet med en skje og la dem koke i 7 minutter. Avkjøl med mye kaldt vann. Når overflaten kjennes kjølig, kan du skrelle eggene. Legg dem over i mirin-soya-blandingen, og la dem ligge i et døgn før du bruker dem. Jeg vet jamen ikke hvor lenge de er holdbare der, men tipper minst en uke.
Comments
Post a Comment