Endelig er det sommer i Norge og det betyr masse deilig sesongmat! Selv om jeg spiser kål året rundt og synes faktisk dette er en av de grønnsakene som holder seg best gjennom året, er det lite som kan måle seg med ny sommerkål der den ligger i butikken, frisk og grønn og sprø og smakfull. Kål er undervurdert, billig, supersunt og knakende godt. Her får du et herlig påskudd til å spise mer av den! Oppskriften har jeg komponert selv, inspirert av noe fortryllende godt jeg fikk på vietnamesisk restaurant. Det er kombinasjonen av mynte, koriander, vårløk og lime som lager magi her. Nam, nam!
Asiatisk sommersalat med nykål - til 4 pers
1/2 hode nykål, kuttet i tynne strimler
1 hode hjertesalat, i tynne strimler
2 gulrøtter, julienne eller tynne staver
1/2 agurk, julienne eller tynne staver (skjær bort det myke frølaget i midten, kan mumses mens du jobber)
1/2 neve mynte, finhakket
1 neve frisk koriander, hakket
Det grønne fra 3 vårløk (evt. gressløk), i tynne ringer
1 rød chili i tynne ringer, (med eller uten frø - etter preferanse for sterk mat)
1 neve peanøtter, grovhakket
Dressing:
2 ss riseddik
Saften av 1 lime
1 ss thai fiskesaus (eller salt etter smak)
2 ts sukker
Rist sammen alle ingrediensene til dressing i et lite glass med lokk. Bland alle grønnsakene og urtene i en bolle, og hell dressingen over. Bland godt. Strø over peanøtter til slutt. Passer som et eget måltid i varmen, eller som nydelig tilbehør til grillmat.
Comments
Post a Comment