Hvis du følger bloggen min, er sjansene store for at du er interessert i både mat og bærekraft. Da har du sikkert også fått med deg at da det ble kjent at de fleste høner blir til sement fordi ingen er interessert i å kjøpe og spise dem, ble det store protester. Folk ville ha hønene tilbake i butikkene, og nå er de der. Egentlig skulle det bare mangle - så lenge vi spiser egg bør vi spise opp verpehønsene også. Nå gjenstår det bare å se om forbrukerne følger opp, og tar høna tilbake. Så hvis du gjerne vil kjøpe en høne, men lurer på hva du skal gjøre med den er dette bloggposten for deg!
Høne gir fantastisk kraft! Men - den trenger den litt koketid for at kjøttet skal bli mørt. Det spiller jo ingen rolle, kjelen passer seg selv. Ha høne i en kjele, fyll opp med vann til det dekker akkurat, ha i litt hel pepper og noen biter av grønnsaker du trenger å bruke opp. Kok opp, og skru ned varmen så det såvidt småkoker. La koke i minst 4 timer, men sett gjerne kjelen i ovnen over natt, på 100 grader. Ta ut høna, og sil kraften. Hell den over på varme, rene glass og sett til avkjøling. Disse kan du oppbevare i ukesvis i kjøleskap! Rens så høna for kjøtt.
Kraften fra 1 høne.. |
Kjøttet fra en høne.. |
3. Lag en spicy påleggsalat av resten
Comments
Post a Comment