 |
Påfyll - under halv pris! |
 |
PB&J sandwhich. Bare at det ikke er sandwhich, men blings! |
Fra min tid i USA var det særlig én amerikansk spesialitet jeg tok med hjem. PB&J sandwhich. Dessverre for amerikanerne er deres peanøttsmør stort sett en sørgelig smørje av med alt for mye tilsatt olje og sukker, og syltetøyet har lite med bær å gjøre, så min versjon er i en helt annen liga. Slik er det med det meste man lager selv. Og min versjon av peanøttsmør er snarere en fremgangsmåte enn en oppskrift. Her er bare én ingrediens, og det er økologiske, saltede peanøtter. Har du det og en kjøkkenmaskin som kan kutte ordentlig fint, så er du bare få minutter unna nydelig, hjemmelaget peanøttsmør - og det til en brøkdel av prisen av det kjøpte.
 |
Halvveis til peanøttsmør... |
Peanøttsmør
1 pose saltede, økologiske peanøtter
Hell alle nøttene i kjøkkenmaskinen, og kjør i vei. Etter hvert begynner det å gå tregt, og massen klebrer seg til veggene på beholderen. Da må du skrape ned fra kantene. Fortsett å vekselvis kjøre maskinen og å skrape fra kantene til massen kollapser i en tykk, jevn deig som går fint rundt i maskinen. Da er peanøttsmøret ferdig. Hell på glass, og oppbevar i kjøleskap. For å lage en PB&J - smør tykt på
surdeigsbrød av spelt, med litt
jordbærsyltetøy på toppen.
Comments
Post a Comment