Det meste forsvant nok i denne lille magen... |
Noen ganger er matlaging bare så utrolig givende! Som når man har vært litt ivrig på bakingen - bare fordi baking med surdeig er så fantastisk gøy- og brødmengden overgår konsumet. Krutonger er noe jeg helt har fortrengt i alle de årene jeg ikke spiste brød, men plutselig gikk det opp for meg at halvgammelt surdeigsbrød av spelt kan få nytt liv! Et supert triks for å redusere matsvinn, og det smaker helt fantastisk! Det kaller jeg vinn-vinn.
Utrolig enkelt er det også..
Sånn gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Skjær i skiver, kutt vekk de hardeste delene av skorpen og del opp i terninger. Drypp over litt olivenolje, dryss på litt salt og oregano og vend salt og olje godt inn i terningene. Ha over i ildfast form, og stek i ca. 20 minutter. Rør om av og til, så de brunes jevnt. Avkjøl, og ha over i tett boks om de ikke skal spises med en gang.


PS: Denne oppskriften kan selvsagt brukes til alt slags brød og loff, men det er bare speltsurdeig som gir lav FODMAP krutonger.
Utrolig enkelt er det også..
Sånn gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Skjær i skiver, kutt vekk de hardeste delene av skorpen og del opp i terninger. Drypp over litt olivenolje, dryss på litt salt og oregano og vend salt og olje godt inn i terningene. Ha over i ildfast form, og stek i ca. 20 minutter. Rør om av og til, så de brunes jevnt. Avkjøl, og ha over i tett boks om de ikke skal spises med en gang.
PS: Denne oppskriften kan selvsagt brukes til alt slags brød og loff, men det er bare speltsurdeig som gir lav FODMAP krutonger.
Comments
Post a Comment