Dette er den tyrkiske varianten av rataouille, og den står ikke tilbake for noe. Forskjellen er at denne har færre ingredienser og kryddere og vesentlig mer olivenolje - noe som gjør den uimotståelig innbydende og ganske så avhengighetsskapende. Bruk den som tilbehør til alt slags kjøtt og fisk, som fyll i omelett, eller rett og slett som pålegg.
Saksuka - 4 porsjoner
1 grønn squash i små terninger
1 stor eller to små aubergine i små terninger
2 paprika (farge vilkårlig) i små terninger
0,5 - 1 dl hvitløksolje
1 boks hermetiske tomater
Salt og pepper
Varm ca 0,5 dl hvitløksolje i en stor gryte, og tilsett auberginen. La den frese mens du rører i blant til den er lett brunet. Tilsett mer olje om den virker tørr. Tilsett squash, paprika og hakkede tomater, og la koke opp. La småkoke uten lokk mens du rører om i blant til alle grønnsakene er myke, og oljen begynner å skille seg fra resten. Smak til med salt og pepper, og evt. en ts. sukker om det smaker litt for syrlig.
Bruker du jerngryte, får maten et mye høyere jerninnhold. De mange får for lite jern i kosten... |
Fyll glovarm Saksuka på varme glass, og sett opp ned til avkjøling. Da blir det vakuum når innholdet avkjøles, og innholdet er holdbart lenge. Til og med utenfor kjøleskap! Genialt til turbruk. |
Comments
Post a Comment