I USA er surdeigspannekaker kjent som 49'er flapjacks, og er en populær frokost |
Selv om jeg helst vil spise grønnsaker og fisk til middag, er det likevel med en viss tilfredshet jeg nå kan lage virkelig gode pannekaker for min kranglete mage. Surdeig av spelt har vært en mulighetenes gavepakke for meg. Alle de melbaserte godsakene jeg ikke engang har turt å tenke på på mange år, har nå kommet tilbake - en etter en - i en mer smakfull og sunnere utgave enn originalen. Den som venter på noe godt, venter på surdeig, spør du meg!
Pannekaker av speltsurdeig (Ca 10 stk)
1 fordeig laget på 75 gram fin, sammalt spelt, 75 gram siktet spelt, 1 ss surdeigsstarter, 1,5 dl lunkent vann og en klype salt. Bland godt, dekk til med en plastpose og la stå på kjøkken benken i ca 8 timer. (Dette kan du jo for eksempel gjøre på morgenen, og så lage røren til middag)
Til fordeigen tilsetter du:
3 egg
4 dl melk (laktosefri for lav FODMAP)
3-4 ss smeltet, avkjølt smør
Bland godt. Denne røren trenger ikke å svelle før du steker. Varm en non-stick panne middels varm - her trengs ikke smør i pannen - og stek pannekakene pent gyldne. Du får ekstra kred om du snur dem uten stekespade, type Pippi-steking.
En flat, non-stick panne er supert til dette. Min er et funn fra loppis! |
Spis med et godt syltetøy; jeg må få anbefale verry berry-syltetøy eller mitt beste jordbærsyltetøy.
Comments
Post a Comment