Mirin-glasert laks (ca 2 personer)
Ca 400 gram laksefilét i biter eller i helt stykke (loin er ekstra bra til dette)
1/2 dl mirin (japansk søt risvin, kjøpes hos innvandrerbutikk eller på snasen matbutikk)
1/2 dl soyasaus (gjerne med mindre salt)
40 gram brunt, mykt sukker
2 ss risvineddik
Det grønne av 2-3 vårløk
Bland mirin, soyasaus og brunt sukker sammen i en form eller boks som også har plass til all laksen (Du kan dele laksen i biter, eller la det være ett stykke. La laksen marinere i sausen noen minutter på hver side. Varm en non-stick panne til den er god og varm, og stek laksen i tørr panne i ca 2 minutter. Justér ned varmen om det ryker mye. Snu fisken, ha resten av marinaden over og stek videre på andre siden i ca 3-4 minutter til. Den skal være litt rå i midten (men det er lov å steke litt videre om du ikke er komfortabel med det). Ha laksen over på tallerkenen. Tilsett risvineddiken til sausen i pannen, og kok ut sausen. Ha sausen over fisken, dryss på vårløk og nyt med litt ris og noe godt tilbehør.
Comments
Post a Comment