Pizzabunn av surdeig
1 ss surdeigsstarter
150 gram finmalt spelt (+ mer til neste dag)
1 1/2 dl lunkent vann
1 klype salt
Bland sammen, dekk til med plast og la heve over natt, eller i ca 8 timer.
Etter heving tilsetter du 2 ss olivenolje og deretter tilsetter du litt og litt speltmel og elter inn til deigen blir fast, men ikke hard. Dekk med plast og sett til heving igjen. La den stå til den har hevet til dobbel størrelse, 6-8 timer. Nå kan du lage pizza. Til pizzasaus bruker jeg min lav FODMAP tomatsaus. Den finner du her! Ellers trenger du bare dine favoritt-pizzaingredienser. Jeg liker å bruke en blanding av parmesan og jarlsberg, samt litt grønt fra purre, og god parma skinke.
Ta deigen ut og sett ovnen maks temperatur, minst 250 grader. Strø et tynt lag mel i bunnen på en langpanne. Kjevle deigen tynt ut på et bakepapir, hvelv over på langpannen. Legg på en tynt lag pizzasaus, og deretter ost. Resten skal på toppen. Stek i 7-10 minutter, følg nøye med, det går fort når det er så varmt.
Buon appetito! |
Comments
Post a Comment