Det er fort gjort å gå seg inn i et spor når det gjelder middagstilbehør. Man koker brokkoli eller lager salat om og om igjen. Etter en stund blir tilbehøret det minst interessante ved middagen. Her kommer dagens oppfordring. Lag grønne bønner til middag, og nei - ikke kok dem. Fres dem i panne, og tilsett noen gode smaker. Vips, så var tilbehøret den mest interessante delen av middagen igjen.
Grønne bønner med ny vri
En god neve grønne bønner, vasket og delt i to
1 ss hvitløksolje
1 ss smør
1-2 ts sesamolje
Nymalt pepper
Lime eller sitron (kan sløyfes)
Litt Maldonsalt til servering
Litt sesamfrø til pynt
Smelt smør og hvitløksolje i en panne på middels varme. Det skal ikke bli så varmt at smøret blir brunt. Ha i bønnene, og fres dem i ca 5 minutter mens du rører om en gang i blant. Pass på at de ikke blir brent, de skal bare brunes forsiktig. Tilsett sesamolje, pepper og litt salt, og klem over litt lime eller sitronsaft. Strø over sesamfrø til slutt. Passer til "alt", men er spesielt godt til min uimotståelige asiatiske laks.
Tips til variasjon: Sitronolje i stedet for sesamolje gir mer middelhavssmak, og tilsett gjerne da litt revet parmesan i stedet for sesamfrø. Da blir det super tapas!
Comments
Post a Comment