Dette er en sånn type oppskrift som ved hjelp av et par, enkle ingredienser løfter et vanlig tilbehør som ris opp til en gastronomisk opplevelse. Du får tonnevis med kokkekred for minimal innsats. Æres den som æres bør, det er Andreas Viestad som har satt meg på sporet, men i hans oppskrift fra boken "Smak av krydder" brukes en spesiell type rød ris. Basmati funker også fint, og er den beste risen, spør du meg. Ikke bruk noen av de klebrige typene ris, det kan bli litt grøtete.
Kokosris
2 dl basmatiris
3 dl kokosmelk
1 dl vann
4-6 kardemommebelger, klemt så de er litt åpne
En liten klype salt
1 ss smør
Kok opp ris og vann, tilsett kokosmelk, kardemommebelger og salt. La koke opp, og skru ned varmen så det bare såvidt koker. La stå i ca 15 minutter, skru av platen og rør inn smøret, og la risen hvile med lokket på i 5 minutter til.
Comments
Post a Comment