Skip to main content

Langstekt kylling med rød pesto


Den som venter på noe godt... det gamle ordtaket har sjelden vært så sant som når det gjelder å bake ulike typer kjøtt, i dette tilfellet en hel kylling, i ovnen. Denne oppskriften tar en hel dag, men fordelen er at du trenger ikke å gjøre stort annet enn å gå og glede deg, og du kommer til å bli knallsulten etterhvert som luktene utvikler seg og sprer seg i hele huset med et løfte om en middag utenom det vanlige.

Denne varianten har jeg laget med rød pesto, og den får sanseapparatet til å gå fullstendig amok, så digg lukter det og så godt smaker det også. Men - du kan lage langstekt kylling bare med salt og pepper, metoden gir tipp topp resultat hver gang. Eller med et eller to av dine yndlingskrydder i tillegg. For eksempel hvitløk og timian. Eller ingefær og sitrongress. Eller oregano og cumin, min nye favoritt. Eller denne marokkanske varianten. Jeg liker å bruke en stor kylling av god kvalitet, for eksempel en  økologisk kylling fra Holte gård, men kyllinglår med skinn går også bra. Da holder det med et par timer.

Langstekt kylling

1 stor (2-3 kilo) kylling
3 ss rød pesto (eller en liten håndfull krydder etter egen smak)
Salt og pepper


Gni kyllingen inn med pesto med en slikkepott (dette er ganske grisete og litt vanskelig å fordele jevnt), strø over litt salt og pepper, legg den i en ildfast form og sett i ovn på 125 grader i 5-6 timer. Snu den to ganger underveis, optimalt, men ikke nødvendig. Du kan godt dra fra den om du ikke synes det er totalt uansvarlig. Det gjør jeg, til stor forskrekkelse for amerikanske mødre"kollegaer". Når den er ferdig er skinnet sprøtt, det har rent ut masse deilig kyllingsaft og blandet seg med pestoen, og kjøttet er saftig og så mørt at det faller av beina på kyllingen. Da er det bare å servere med noen grønne grønnsaker, for eksempel grønne bønner (disse kan du la steke med i ovnen i ca 1 time) og noe til å suge opp den deilige saften med. For eksempel surdeigsbrød eller ris. Og prøv å ikke forspise deg..

Comments

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (laks

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o

Grovt surdeigsbrød av spelt, linfrø og solsikkefrø

Før jeg begynte å bake surdeigsbrød selv, var det grovt surdeigsbrød av spelt fra "Godt Brød" som reddet hverdagen. Nå har jeg sluttet å kjøpe brød av dem, men kjøper til gjengjeld mel i store mengder. I læringsprosessen med å begynne å bake med surdeig ble det mange halvfine brød, men jeg liker det litt grovere, med mye frø. Her har jeg brukt linfrø, solsikkefrø, gresskarfrø og valnøtter. Det ble veldig godt, og det holder meg mett veldig lenge. Jeg bruker bare økologiske ingredienser, siden jeg er yrkesskadet av å kunne for mye om rester av sprøytemidler i dyrket mat. Dessuten hever deigen bedre når melet er fritt for stoffer som skal hindre vekst av mikrorganismer, logisk nok. Med gode råvarer, trenger du ellers bare god tid.. Som det står på mel-pakken fra Godt Brød "Rein godhug for sarte magar" Grovt surdeigbrød av spelt ( 2 brød, i 1 1/2 liters former ) Først lager jeg en fordeig (du kan også bake uten fordeig, se fremgangsmåte nederst): 1-2 ss