En skikkelig god saus kan løfte et måltid opp fra en midt-på-treet-opplevelse til en regelrett fest. Den siste i rekken jeg har innført som fast utvalg i kjøleskapet er en slags hoi sin. Det er mulig å kjøpe dem ferdig, men mange har høy FODMAP ingredienser som hvitløk og pasta av svartbønner. Det er mulig å finne lav FODMAP varianter også, men det er med hoi sin som med alt annet. Det man lager selv smaker så utrolig mye bedre. Og har man først fått smaken på det gode, kan man liksom ikke gå tilbake. Dessuten liker jeg min hoi sin med mye smak av sesamolje, og med lime i tillegg. Så det er vel strengt tatt ikke en hoi sin. Men den er skrekkelig god!
Denne sausen kan du bruke til alt som passer med asiatiske smaker. Drypp den på langstekte varianter av kylling eller and eller ribbe, bruk den som dressing til en asiatisk inspirert salat (og kombinér gjerne salaten med langstekt kjøtt for et ordentlig mettende måltid) - eller prøv min nyeste oppdagelse: stekt speilegg i fett (bruk ribbefett om du har), rikelig med frisk koriander og hoi sin saus på toppen. Herrejemini - så godt!
Til å lage sausen trenger du en liten food processor eller stavmikser går sikkert også bra. Ellers trenger du:
Hoi sin saus - lav FODMAP
Nesten alt du trenger til sausen.. |
4 ss soyasaus (bruk tamari om du lager glutefri)
2 toppede ss peanøttsmør (kun laget på peanøtter og salt)
2 ss sesamolje
2 ss hvitløksolje (har begynt å importere denne, helt utrolig god! Tåler du hvitløk, bruk det i stedet)
Saften av en halv lime
1 ss risvineddik
1 ss lønnesirup
Ha alle ingrediensene i food prosessoren, og kjør på full guffe til alt er godt blandet. Smak til. Trenger den mer syre, tilsett mer limesaft. Trenger den mer sødme, ha i litt mer lønnesirup. Husk at oppskrifter kun er veiledninger! Ha den ferdige sausen over på en glass med lokk eller en passende flaske, og oppbevar i kjøleskap. Jeg lover deg at den ikke blir glemt der.
Prøv hoi sin saus som dressing til sommerkålsalat |
Langstekt ribbe med hoi sin saus er digg både kald og varm |
Comments
Post a Comment